Knäckpaj
Vi började dagen med mysig söndagsfrulle á la varm choklad och mumsiga mackor.
Sen var det memory maraton, lite alpint på tv, en promenad i det härliga vädret, middagsdags och lite mer memory och pussel och sen KNÄCKPAJ!
Fullkomligt älskar mitt kök, och speciellt att laga mat i det älskade köket med mitt älskade pyre!
Han kan han!
Hackar å skalar, vispar å häller, skvätter å torkar =)
Tänkte iaf bjussa på receptet på denna fantastiska paj!
5-6 äpplen
150 gr smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk
Glass eller Vaniljvisp.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnsäker form.
Smält smöret i en kastrull och dra från värmen. Blanda i alla ingredienser.
Fördela smeten över äpplena.
Ställ in i ugnen i ca 30 min. eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig.