Gräddelin´s Chokladkaka

En bomb som botar all PMS i hela världen! Finns ingenting som den här kakan inte är bra för, ååh den är så god.

KAKAN:

5 dl vetemjöl
4 dl socker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
175 g rumsvarmt smör
4 st ägg
2 msk ljus sirap

GLASYREN:

1,5 dl vispgrädde
150 g mörk blockchoklad
100 g vanlig mörk choklad
(ex Marabou 70%)

BAKA!:
Blanda alla torra ingredienser.
RÖR ner smör, ägg och sirap. OBS!!! Vispa ej!
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i mitten av ugnen 200 c ca 25 min.
Låt kakan svalna innan den stjälps upp på fat!

Koka upp grädden och tillsätt den hackade chokladen. Blanda samman under nån minut.
Bred glasyren över kakan, låt kallna.
Ät som den är eller servera med lättvispad grädde och färska bär!

Detta är min favorit alla kategorier! Den går att ha som vanlig "kaka till kaffet"-kaka och passar även utmärkt att piffa till med silverkulor, lite hallon och ett ljus så vips bidde det en tårta! Dessutom går den snabbt att slänga ihop, vilket är ett STORT + !

Hoppas det smakar!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0